Bandırma'daki çöplük yangını dumanından 8 kişi zehirlendi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, şehir çöplerinin döküldüğü arazide 4 gün önce çıkan ve dün kontrol altına alınan yangından yayılanın duman, çöplüğe 500 metre uzaklıktaki Kartaltepe Mahallesi'nde oturan 8 kişinin zehirlenmesine neden oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bandırma'daki çöplük yangını dumanından 8 kişi zehirlendi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, şehir çöplerinin döküldüğü arazide 4 gün önce çıkan ve dün kontrol altına alınan yangından yayılanın duman, çöplüğe 500 metre uzaklıktaki Kartaltepe Mahallesi'nde oturan 8 kişinin zehirlenmesine neden oldu.

Nüfusu 150 bine yaklaşan Bandırma'da, Ayyıldız Tepe'de bulunan ve her gün yaklaşık 170 ton çöpün döküldüğü arazide, geçen cumartesi günü sıkışan metan gazının patlaması sonucu yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının kontrol altına alınması için Bandırma Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman İşletmesi'ne ait arazözler çalışmaya başladı. Toplam 50 dönümden oluşan arazinin 10 dönümüne kadar genişleyen yangın, dün akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Soğutma ve kumlama çalışmalarının devam ettiği yangından yayılan duman, çöplüğe 500 metre uzaklıktaki Kartaltepe Mahallesi'nde oturan farklı ailelerden 8 kişinin zehirlenmesine neden oldu. Dün gece saat 00.30 sıralarında Fazile Baran, Rukiye Arslan, Berk Ektik, Murat Çiçek, Leyla Çiçek, Çağlar Çiçek, Nazlı Ektik ve Doğan Çiçek, zehirlenme belirtileriyle Bandırma Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastaneye kaldırılan 7 kişi, tedavilerinin ardından bu sabah taburcu edilirken, hayati tehlikesi bulunduğu bildirilen Rukiye Aslan ise hastanede tutuluyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber